Brúkarakjak:Diupwijk

Frá Wikiheimild
Jump to navigation Jump to search

Men hejsan!

Inte visste jag att du var en sådan hejare på Färöiska! :) Det är gott, för jag har inte sett så mycket liv och rörelse här, de gånger jag kommit förbi... -- Lavallen 26. mar 2011 kl. 07:02 (UTC)

Haha, det är jag nog inte heller, en hejare alltså, men ibland hittar man lite färöiska texter, och då kan man väl lika gärna lägga in dem här. Det vore naturligtvis bra om en modersmålstalare var aktiv här, men färöiska är ju inte världens största språk.
Nej, det var ju det där med aktiviteten också. Jag tänkte väl också på något vis att jag skulle rädda en nedläggning av underdomänen genom att lägga in lite texter, men det är kanske inte så smart? Jag menar, vem håller koll på projektet...? Diupwijk 26. mar 2011 kl. 11:38 (UTC)
Oops, uppmärksammade det när du sa det. - Finns det ngt man kan hjälpa till med? Finns det färöiska texter att korrläsa hos Nasjonalbiblioteket eller dylikt? -- Lavallen 26. mar 2011 kl. 13:06 (UTC)
Det finns allt endel att göra! Tyvärr är allt grundläggande arbete beroende av modersmålstalare. Det lilla kategoriseringsarbete som jag har sysslat med har skett efter en titt på motsvarande kategorier på Wikipedia.
-De färöiska texter som jag har hittat har varit via Google böcker, archive.org och vissa privata sidor. Nasjonalbiblioteket verkar tråkigt nog inte ha några färöiska texter. Jag har i vart fall inte funnit några. -Ett stort problem som jag har funnit är att många i den "första generationen" av färöiska författare verkar ha dött på 40-, 50- och 60-talen varför många av de mer kända författarnas texter inte ens är fria. När det gäller en såpass liten litteratur som den färöiska innebär det ett stort bortfall... w:sv:V. U. Hammershaimb skall ha sammanställt lite färöiska sagor m.m. och det är definitivt någonting som man skulle lägga in om man hittar det. (fast då bör man nog dessutom se till att korrekturläsningsfunktionen fungerar :)) -Men om du skulle råka hitta lite texter, exempelvis böcker, skulle det vara av intresse. Diupwijk 26. mar 2011 kl. 14:28 (UTC)
Det som behövs för korrekturläsning är två nya namnrymder och minst en MediaWiki-mall, själva extension är redan aktiverad. Vi tar det om vi hittar ngt... -- Lavallen 26. mar 2011 kl. 17:27 (UTC)
Och förslaget att lägga ner projektet har stängts. Främst för att policyn för projektstängningar har reviderats. Viss risk för nytt stängningsförslag med andra ord. -- Lavallen 2. jul 2011 kl. 18:47 (UTC)
Ja, det var ju bra! Men det var synd att det "endast" var pga. att man fått en ny policy...
Om jag läser policyn rätt så känns det här projektet ganska säkert givet att "Inactivity in itself is no valid reason; additional problems are." Däremot så riskeras projektets framtid av att "Absence of content since the wiki's creation is a valid reason", så det blir till att fortsätta att fylla på tills det finns ett par hundra sidor. Det tycker man ju ändå borde räcka. Diupwijk 2. jul 2011 kl. 19:27 (UTC)